Om

Musikaffären

i Enköping

Ett hus med stor själ i hjärtat av stan

En plats som talar till alla dina sinnen.

 

 

Byggnaden vi ligger i byggdes som Tingshus i Torstuna 1755. Det blev flyttat till Enköping efter den stora branden 1799. Huset köptes av kommunen 1959 som återigen flyttade huset till den plats den ligger idag, Rådhusgatan 4. Det är en speciell atmosfär här, som många av våra gäster kommenterar; fridfullt, vänligt, hjärtevarmt, ja orden är vackra. Dom passar fint ihop med vår målsättning; att vara ett ställe dit du går för att fylla dina sinnen. Med musik, mat, möten människor emellan.

 

Vi är inte från Enköping, varken jag eller min fru. Men har upptäckt att det finns fantastiskt duktiga musiker här. Och det är härligt att vår övervåning har blivirt ett ställe för musiker att träffas. Vi har vår lilla scen. Den är inte så stor att vi kan ha större musikevenemang, men vi har en PA anläggning och den är fri att nyttjas av de som vill "jamma", eller framföra något för sina vänner eller mindre grupper. Föreläsare är välkomna, föreningar, musikelever som vill öva tillsammans? Så scenen är fri i mån om plats.

Den öppna scenen

En mötesplats för alla som känner att man vill dela sin musik med andra.

 

Vi behöver musik i våra liv. Och det är något särskilt att musicera tillsammans med sina vänner. Därför har vi skapat en ”öppen scen”. Här kan du när du vill, själv eller tillsammans med dina vänner, äntra scenen och framföra eller öva på din musik. Eller kanske bara sitta och lyssna. Scenen bokas även för olika föredrag och andra framträdanden.

 

Musikaffären är en del av Café Samt Café & Restaurang

På bottenplanet i den gamla anrika fastigheten finns en unik reataurang och cafe. Det mesta är ekologiskt eller lokalproducerat. Mycket är vegetariskt och vi använder rena produkter utan tillsatser. Kakor och bakverk, bakade på nytt sätt, ger en upplevelse av sötma, som gör gott, och är gott. Hos oss finns inga halvfabrikat, och allt är glutenfritt. Här kan du också bekanta dig med Raw Food. Klicka på bilden så kommer du till restaurangens hemsida.